zondag 10 juni 2012

De eerste dagen in Sydney.

Aankomst
Na een vlucht van 36 uren ben ik eindelijk in Sydney toegekomen om 5u. Natuurlijk wilden we zo vlug mogelijk kunnen douchen. Maar voor dat mogelijk was hebben we een klein ommeweg gedaan langs het bekenste plaats van Sydney, nl. het Opera House en de Harbour Bridge.


De Hostel

Na de foto zijn we direct vertrokken naar de hostel, waar ik een andere belg ben tegengekomen, die op hetzelfde vlucht was. Onze kamer, (een kamer van 6) was al bezet door 2 duitse meisjes (Verona en Michelle). Zeer vriendelijk zoals iedereen hier. Dat is een van de grote pluspunten in hostels. Iedereen is hier enorm vriendlijk, en het maakt echt niet uit of je engels nu slecht is of niet is, ze passen zich gewoon aan. De rest van de dag is redelijk goed verlopen, we hadden ook niets anders op onze planning en gelukkig want na zo'n lange vlucht was ik niet echt van plan veel te doen. 's Avonds was iets anders, Verona onze "roommate" heeft ons mee gevraagt naar Kings Cross (de Red Light District van Sydney) om daar naar een discotheek te gaan voor haar laatste avond. Het was een hele leuke avond behalve voor Michelle dan. Ze is jammer genoeg gevallen en heeft om 5u naar het ziekenhuis moeten gaan. Ze is terug gekomen met een arm in het gips want ze had haar pols en arm gebroken. We zijn dan ook maar gaan slapen, want we waren nogal moe.

Harbour Cruise

De tweede dag zijn we begonnen met een harbour cruise. We hebben echt geluk gehad met het weer, want ze hadden een storm voorzien. We hebben echt onze ogen opengetrokken. Hele mooie locaties gezien, ik zou er heel graag willen wonen, maar dat zal waarschijnlijk nooit gebeuren, want de duurste straat ter wereld is daar gevestigt. We hebben onze cruise vroeger moeten stoppen want de storm was onderweg. En het was ook een echte storm. We konden niets eens normaal wandelen omdat er zoveel wind. Toen we terug in onze kamer waren, hebben we vastgesteld dat de ruiten kapot geblazen waren en dat het binnen regende. Even melden in de receptie dan, met als antwoord: "Ja jongens, we kunnen het pas morgen fixen, en er is geen plaats ergens anders meer.". Dus we dachten, "Ja dan maar terug naar de Discotheek vannacht". Wat een redelijk goed plan was, want tegen de tijd dat we terug waren was de storm over.

Orientation en meer

De derde dag was minder leuk maar wel nodig. Onze papieren in orde gebracht, een credit card (VISA) en onze medicard (ziekte verzekering) ontvangen. Ook heb ik daarachter besloten om een auto te kopen, en het is een Holden Commodore Break 3.8l V6 geworden (zoals op de foto, maar dan in het licht blauw). Een auto kopen is hier heel gemakelijk, het enige dat je nodig hebt is een rijbewijs, meer niet. Want een verzekering is hier niet nodig! De Australische staat verzerkerd je gratis (inbegrepen in de rijtaxen) tegen lichaamlijke verwondingen aan derden. Maar een materiale verzerkering is dus niet nodig. Toch heb ik eentje genomen via men verkoper Travellers Auto Barn. Die heeft mij die kunnen verkopen voor $400 in plaats van $5000, een serieuze deal dus. En dinsdag mag ik hem bij de garage na een grondige checkup en gratis tank gaan halen. En de brandstofprijzen vallen hier ook goed mee (niet vergeleken met de rest). Diesel is daarentegen wel duurder. Hier kost een liter van benzine ongeveer 1,07 euro. En dat was het ongeveer voor de eerste 3 dagen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten